Landlopen

Al lopend kijk ik naar het land. Naar het landschap, landgebruik, geologie en historie die in het landschap te zien is. Wat zie ik, en waarom daar?

Ik let op landschap: stuwwallen, rivierduinen, pingoruines, sandrs, kameterrassen, rivierterrassen, oude rivierlopen. Ik zie voormalige vestingen, grafheuvels, celtic fields, watermolens, landweren, linies. Dakpannen, stenen, grindgroeves, zandafgravingen, stuwtjes en vistrappen, bruggen, ach  zoveel eigenlijk.

Ooh wat een mooi land. En daarover schrijf ik.

Mijn ultieme wandeling: stukje met de trein, lopen van station naar een volgend station en met de trein terug naar huis. Geen auto. Geen bus. Geen rondje. Een dagmars van 15 kilometer naar een volgend station. Of een weekendmars van 30 km met een goedkope overnachting ergens halverwege. Bij Vriendenopdefiets of in een jeugdherberg.

De routes zijn veelal bestaande routes (NS-routes, LAW-paden) en kun je vinden op de wandelzoekpagina (Nederland) of outdooractive.com (Duitsland). Of ik verzin zelf iets, plak bestaande routes aan elkaar en kijk op mijn kaart. De routebeschrijvingen werk ik niet uit.

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Landlopen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s